Alles van Meierijstad
Bekijk de agenda

Eigentijdse vertaling van het oeroude kerstverhaal op de Noordkade

Eigentijdse vertaling van het oeroude kerstverhaal op de Noordkade
Veghel
- zondag 18 december 2016 Aanvangstijden verschillen van 16.00 - 17.15 uur en van 20.15 - 21.30 uur
‘De Walsmalerij3' Aan de Noordkade te Veghel


De nieuwe theaterproductie "Goud, wierook, mirre en jenever".

Eigentijdse vertaling van het oeroude kerstverhaal op de Noordkade

De nieuwe theaterproductie "Goud, wierook, mirre en jenever".

Na het succes van ‘De VeeVoederFabriek', is Het Groote Hoofd terug met de nieuwe theaterproductie "Goud, wierook, mirre en jenever". Het kerststuk staat in een surrealistische wereld, vol verschijningen en droombeelden, gecombineerd met relativerende, volkse humor. ‘Goud, wierook, mirre en jenever' beleeft haar première op 15 december in ‘De Walsmalerij3' aan de Noordkade te Veghel.

Het Groote Hoofd is het professionele theatergezelschap van Noordoost-Brabant en werkt - in nauwe samenwerking met de lokale bevolking - aan producties met landelijke allure. Het kerstspel wordt gespeeld door een mix van amateurspelers uit de regio en professionele acteurs.

Het kerstverhaal... maar dan anders
Het verhaal gaat over drie typische schlemielen, gespeeld door Paul Hoes, Rob van Gestel en Herman van de Wijdeven. Verkleed als Drie Koningen trekken zij door het Brabantse winterland om geld op te halen voor een zuippartij in de kroeg. Onderweg passeren ze een krakkemikkige caravan waar net een jonge vrouw is bevallen. De vrienden zijn zo geschokt door de armzalige omstandigheden dat ze al hun geld aan de vrouw geven. Als ze vervolgens bij het café komen, vragen ze zich af wat er precies gebeurd is. Hebben ze misschien de Heilige Familie gezien? Of was het slechts een vlaag van verstandsverbijstering?

Locatie en kaartverkoop
Dit ontroerende kerstspel wordt gespeeld van 15 t/m 18 december op een bijzondere, inspirerende locatie: ‘De Walsmalerij3' van het Kunst- en Cultuurcluster aan de Noordkade in Veghel. Aansluitend op de voorstelling volgt een gezellige kerstsamenzang en krijgt u een heerlijk Brabants worstenbroodje.
Kaarten zijn te koop via www.hetgrootehoofd.nl/goud (€ 12,50 p/st.) of bij het UITpunt Veghel en aan de zaal (€ 13,50 p/st.). Let op; Het Groote Hoofd speelt slechts 6 voorstellingen, dus wees er snel bij!

 

 


Meer informatie Het groote hoofd

« terug
De FietsenWinkel Zijtaart.
Werk in Meierijstad
Wandstyling Schijndel
Bramax Automotive Sint-Oedenrode
Parels van Meierijstad